Dag 6

Vertrek thuis: 8u39
Aankomst Novartis: 8u56

Toeval of niet, maar ik kwam gelijktijdig met Peter aan. Allebei stonden we daar voor de balie om te melden dat we onze batch waren vergeten. Dat kan al eens gebeuren op een maandagochtend. Slecht nieuws, want Laurens gaat dit opnemen in ons stageverslag. Ons eerste slechte punt dus!

We zijn ons om 9u15 gaan informeren bij Laurens wat er vandaag op het programma stond. Hij wist ons te vertellen dat we nog enkele documentjes in orde konden brengen. Dit zouden de Hardware en Software requirements zijn. We moesten dus op het internet gaan zoeken wat de nodige hardware requirements waren.

Op een gegeven moment kwam Laurens binnen, met de vraag of hij de links naar onze blog kon verkrijgen. Bij deze wil ik hem dan ook meteen groeten: “Dag Laurens”!

Om 11u09 zijn we dan begonnen aan een ander document. In dit document beschreven we het “High Level Risk Assessment”. Aangezien we helemaal alleen waren begonnen, ontstonden er enkele vragen. Deze vragen zijn we nadien gaan overlopen met Nathalie Gemine. Deze meeting begon om 11u30 en beëindigde we omstreeks 12u00.

Vervolgens ging ik op zoek naar een programma om een LDAP structuur te kunnen lezen. Door onze goed research vonden we vrij snel een gratis programma dat dit toelaat. We downloadde het programma LDAP Browser 2.5 dat werd ontwikkeld door Softerra. De research dat we deden nam slecht een half uurtje in beslag (12u03 tot 12u35).

De configuratie van het programma verliep niet van een leie dakje… Eerst wistten we niet goed hoe we alles moesten configureren. Door te experimenteren vonden we uiteindelijk hoe we moesten inloggen op één van de servers waarna we de boomstructuur van de LDAP konden raadplegen.

Nadien is het ons dan ook gelukt om de Active Directory van Novartis in te laden in SysAid. Hierdoor werden alle gebruikers in het systeem geladen en moeten de gebruikers niet handmatig worden ingevoerd.

Om 15u hadden we dan een presentatie over internet met een Canadees. Deze Canadees heeft ons meer uitleg gegeven over het programma C²Enterprise. Ook dit is een héél goed programma, maar we konden concluderen dat dit te duur zou worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s