Dag 7

Vertrek thuis: 8u26
Aankomst Novartis: 8u55

Vlot, vlotter, vlotst… Ik merk dat het vakantie is, er is zoveel minder volk op de baan dan vorige week. Ik had amper fillen en dit zorgt ervoor dat ik vandaag ruimschoots de tijd had om tijdens m’n rit nog even de Krak binnen te springen om daar een overheerlijk broodje te gaan halen.

Bij aankomst vernam ik dat de software bij Ilient definitief besteld werd. Doordat we héél wat research deden, vermoeden we dat Novartis een juist prijs heeft gemaakt betreffende prijs/kwaliteit. We hopen dus dat deze software een meerwaarde voor Novartis betekent. Aangezien het programma zo goed als alle user requirements coverd, zijn we ervan overtuigd dat de doorlooptijden van de incidenten zullen verminderen en iedereen blij zal zijn met deze investering.

Rond 9u30 kwam Laurens onze bureau binnen. Hij kwam ons vriendelijk uitnodigen om aan een vergadering deel te nemen. Gedurende een uur heeft Laurens ons uitgelegd hoe je best dergelijk project aanpakt.

  • Hoe begin je aan een project;
  • Welke documenten zijn er noodzakelijk;
  • Met wat moet je rekening houden;
  • Welk zijn de verschillende stappen;

We wistten nu dus dat we toch nog enkele documenten moesten opstellen dat we uit het oog waren verloren. We begonnen dus om 10u30 aan het verder documenteren van de software. Bij Novartis is documenteren zowat één van de belangrijkste processen. Hier kan ik best wel inkomen aangezien er zoveel tijd en energie wordt ingestoken in het implementeren van dergelijk programma. Wanneer er nu iets misloopt kunnen ze geen beroep meer doen op ons. Ze zullen hun dus moeten verhelpen met de documenten die wij aanmaakten. Wij zullen er bijvoorbeeld niet meer zijn na onze stage. Wanneer er dan een herinstallatie nodig is, moeten ze enkel onze documenten erbij nemen en kunnen ze zonder onze tussenkomst het programma herinstalleren en configureren. Ze kunnen natuurlijk ook beroep doen op andere documenten dat we gedurende afgelopen dagen hebben opgesteld. Aangezien deze documenten standaard zijn binnen Novartis vraagt het toch wel heel wat tijd om deze documenten in te vullen. Van sommige termen en aspecten hebben we nog nooit gehoord. Dan moeten we ons eens gaan informeren bij Nathalie Gemine die verantwoordelijk is voor de bussiness applications.

We moesten de scope nog opstellen, maar we moesten ook nog een software analyse maken. Een scope is een algemeen document dat heel gelobaal uitlegt wat de bedoeling is van ons project. We konden beroep doen op een document dat we reeds opgesteld hadden voor de school. We moesten dit dus enkel nog vertalen naar het engels.

Een Software Analysis daarenteen is een lijst van alle programma’s die onderzocht werden alvorens er een finale keuze gemaakt wordt. Ook dit document hadden we reeds ter onze beschikking aangezien we dit al opgemaakt hadden gedurende ons onderzoek. Ook dit moesten we dus enkel nog vertalen. Er moest wel nog gesleuteld worden aan de opmaak van het document zodat het ook binnen de huisstijl van Novartis valt.

Vervolgens hebben we dan een document met de functionele specificaties gemaakt. Dit is een officieel Novartis document die in grote lijnen de functionaliteiten van het programma verduidelijkt. Hierin vinden we dus alle grote onderdleen van het programma, andere software die nodig is om het programma te laten draaien, … Later zal nog een mooi schema in MS Visio gemaakt worden waarin de werking van het programma wordt beschreven.

Om 12u was het dan tijd voor onze pauze.

Om 9u30 hadden we dan een meeting met Laurens in het vergaderzaaltje.

16u12: oplossen probleem eunet\…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s