Dag 9

Vertrek thuis: 8u36
Aankomst Novartis: 8u58

Vandaag zou onze dag er iets anders uit zien dan normaal. We hebben vandaag namelijk een afspraak in Brussels Airport. Daar zouden we een interview moeten gaan afleggen. Dit interview is nodig voor ons eindwerk. Hierin maken we een vergelijkende studie over de verschillende softwaremogelijkheden om een help desk afdeling te ondersteunen.

Na m’n warme choco heb ik samen met Peter SSO afgewerkt. Dit was ons echter nog niet gelukt en dit wouden we vandaag toch wel in orde krijgen. Volgens ons lag het probleem aan de NTFS settings. Maar aangezien we nog steeds geen uitweg zagen, hebben we Ilient maar gecontacteerd. Niet veel later kregen een document toegestuurd waarin uitgelegd stond hoe SSO precies moet geconfigureerd worden. Dit bleek later maar één aanpassing te zijn dat we in een configuratie bestand van de SysAid server moesten wijzigen. Nadat we dit deden, stonden we al één stap verder. Nu werd er nog een gebruikersnaam en een wachtwoord gevraagd dat we moesten ingeven in een windows box. Slechts indien we dit deden verkregen we toegang tot de toepassing. Dit is echter niet het doel van Single Sign On. We zochten dus verder hoe we dit probleem konden oplossen. Door enkele goede zoektermen in Google in te geven vond Peter vrij snel dé oplossing. We moesten namelijk de naam van de computer meegeven. Wij gingen steeds op basis van het ip-adres naar de desbetreffende pagina. We waren dus blij dat zowel SSO als IIS werktten.

Rond 11u00 besloten we dan om ons nog even voor te bereiden op het komend interview. Samen met Peter overliepen we nog eens alle vragen die we onder het jaar al hadden opgesteld, zodat we rond deze tijd minder werk hadden. Nadat we al deze vragen hadden overlopen en nog enkele wijzigingen hadden aangebracht besloten we om te pauzeren. Dit was omstreeks 12u30.

Na ons middagmaal besloten we dan om te vertrekken naar Brussels Airport. Vergezeld met Peter op de passagiersplaats reed ik naar Zaventem.

Gedurende twee uur hadden we een aangenaam gesprek met twee mensen van de help desk van Brussels Airport. Na dit interview merktte Peter op dat niet het volledige gesprek opgenomen was, waardoor we de informatie toch zo snel mogelijk moeten verwerken. We besloten dan maar om dit nog even te gaan doen in Novartis. Rond 17u10 was ik klaar, waardoor ik dus met een gerust geweten naar huis kon vertrekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s