Dag 11

Vertrek thuis: 8u34
Aankomst Novartis: 9u09

Jakkiewakkie,… Op de baan merk je dus duidelijk een verschil qua verkeersdrukte. Ik deed er beduidend langer over als vorige week. Ik zal thuis dus iets vroeger moeten vertrekken in de toekomst. Met andere woorden, ook vroeger opstaan. Hiermee leer ik wel leven!

We hebben dus gekozen om ons systeem te laten steunen op een Oracle databank. We zijn vanuit Novartis verplicht om een schema op te stellen van de databank. Deze schema’s moeten dan in enkele documeten geïmplementeerd worden. Om deze schema’s op te stellen zouden we gebruik maken van Reverse Engineering. Alexander, wist ons te zeggen dat dit mogelijk was in MS Visio. Op mijn computer was Visio reeds geïnstalleerd, maar ik vond niet meteen in Visio hoe ik aan Reverse Engineering kon doen. Ik ben dan gaan zoeken op internet en blijkbaar ondersteunt enkel de professional versie dit. Ik had namelijk een standaard versie op mijn computer. Nadat we konden bewijzen dat Reverse Engineering enkel op een Professional Edition lukt, heeft Laurens ervoor gezorgd dat we deze over 2 dagen op onze computer zullen hebben. Nog even afwachten dus!

Om 10u30 hebben we dan verder aan onze handleidingen gewerkt. Deze zullen pas definitief worden nadat we de installatie op de server hebben gedaan. Zodat we onze handleiding nog kunnen aanpassen aan de realiteit. Het is niet zeker of de installtie op onze werkstations hetzelfde zal zijn als op een server, vandaar!

Rond 12u15 kwam Laurens ons vragen of we niet samen met hem, en enkele collega’s natuurlijk, wouden gaan lunchen. Dit was het moment om de collega’s wat beter te leren kennen, dus Peter en ik gingen daar maar meteen op in! Dit is de eerste middag dat we samen konden gaan lunchen.

Na onze aangename lunch besloten we om eens te zoeken naar een mogelijke oplossing om de gegevens van in het huidig systeem te importeren in het nieuwe systeem. Via twee ODBC verbindingen kunnen we de tabellen in MS Access laden, waardoor we de tabellen kunnen onderzoeken. We hadden een vermoeden dat we via een Append-Query de gegevens vanuit de huidige database zouden kunnen overzetten naar de nieuwe database. Helaas bleken niet alle velden overeen te komen waardoor dit niet zou lukken. Indien we dit wouden doen zouden we ook de sequences van de SysAid database moeten aanpassen. Om dit mogelijk te maken moesten we natuurlijk beschikken over een Oracle client. Via SQL plus Worksheet is het dan mogelijk om allerlei zaken te gaan aanpassen in de databank zoals de tabellen, de velden, de sequences, de stored procedures en dergelijke meer. Hierdoor zouden we ook Alexandre minder moeten lastig vallen aangezien hij dit hiervoor voor ons deed. Door deze installatie zal er dus iemand veel gelukkiger zijn.

16u00: Het aanpassen in de tabellen zelf was helemaal niet zo’n moeilijke opdracht voor ons, aangezien we al enkele jaren op rij SQL hebben gehad. Deze leerstof kwam dus goed van toepassing!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s