Dag 12

Vertrek thuis: 8u39
Aankomst Novartis: 9u07

Aangezien we nog steeds niet beschiktten over MS Visio 2007 konden we nog steeds niet aan Reverse Engineering doen. We gingen dan maar op zoek naar een alternatief, zodat we toch konden voort werken zonder al te veel tijd te verspillen. Een gratis programma vonden we niet meteen, dus hebben we maar een trail versie gedownload die we gedurende 30 dagen gratis kunnen gebruiken. Natuurlijk is dit meer als voldoende om enkel het schema te ontwerpen dat we nodig hebben voor Novartis door middel van Reverse Engineering.

Ik heb al enkele kere gesproken over Reverse Engineering, maar wat is dat nu juist? Wel volgens Wikipedia is dit de definitie:

Reverse Engineering is het onderzoeken van een product (meestal een stuk software of een communicatieprotocol) om daaruit af te leiden wat de eisen zijn waaraan het product probeert te voldoen, of om de precieze interne werking ervan te achterhalen. Dit doet men mogelijk (maar zeker niet uitsluitend) met het doel een concurrerend product te ontwerpen. 

Het programma dat we hiervoor uiteindelijk hebben gebruikt is “Toad Data Modeler”. Nadat we het programma onder de knie hadden zijn we ons schema gaan opstellen door middel van RE. We hebben dit schema dan ook meteen toegevoegd aan onze workspace. Dit zorgde ervoor dat alle verplichte documenten voor Novartis afgewerkt zijn.

Nadien hebben toch toegang gekregen tot de installatie van MS Visio. Tegen 11u15 was Visio dan uiteindelijk geïnstalleerd en konden we een gelijkaardig schema laten ontwerpen in Visio. Aangezien het schema van Toad veel overzichtelijker was, hebben we met het schema dat ontworpen werd in Visio niets meer gedaan. Het was wel een leuke ervaring om ook hierin te experimenteren. Opgelet, voordat je in MS Visio een schema wilt inladen door middel van RE moet je ervoor zorgen dat je een data source aanmaakt in het configuratiescherm. Voordat je dit kan moet je een Oracle client en de netwerk componenten van Oracle geïnstalleerd hebben op jouw systeem.

Om 12u30 was het dan tijd voor onze dagelijks middagmaal.

Na onze heerlijke lunch, bedankt Trees voor de lekkere pistolees dat je ’s ochtens voor me klaar maakt, hebben we dan een procedure geschreven die automatisch alle e-mail adressen moet genereren op basis van een naam en voornaam. Dit script hebben we gemaakt in SQL Plus Worksheet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s