Dag 13

Vertrek thuis: 8u34
Aankomst Novartis: 9u04

Zoals elke ochtend dronk ik natuurlijk eerst een warme choco zodat ik m’n dag goed kan beginnen. Thuis heb ik niet zoveel tijd om een warme choco te maken dus neem ik hem dan maar hier op m’n werk.

Rond 10u kreeg ik een e-mail toegestuurd. Hierin stond een officiële licentie. Eindelijk konden we dus SysAid installeren op de server. We zijn dan eerst gaan vragen op welke server we de installatie moesten uitvoeren. We moesten ook aan Alexandre vragen of hij een nieuwe database wou aanmaken voor ons. We dachten dat het geen goede beslissing was indien we gebruik zouden maken van dezelfde database als die van in de testomgeving. Nadien maakten we gebruik van onze handleiding die we enkele dagen geleden hadden geschreven zodat er niets kon mis gaan. We installeerden de SysAid server succesvol, alsook de ldap en SSO. Bij de configuratie van SSI ging het even mis.

Op de server is SSI namelijk anders geconfigureerd dan in onze testomgeving. Met de hulp van Laurens is het ons dan uiteindelijk gelukt om IIS te configureren, maar ook hij wist niet meteen waar het probleem zich bevond. Hierdoor verloren we toch héél wat tijd. Nadat het probleem dus opgelost was hebben we dit natuurlijk ook bijgevoegd aan onze handleiding. Het probleem situeerde zich op de IIS. We moesten onder het menu “Web Service Extensions” een DLL van Jakarta toevoegen. Dit moesten we niet in doen in de testomgeving.

Rond 12u45 was onze help desk server in orde en besloten we om te gaan eten.
Na ons middagmaal besloten we om een oplossing te zoeken voor het asset-management.

Blijkbaar willen ze de agents niet installeren op de werkstations waardoor de informatie over de assets niet automatisch verstuurd kan worden naar de server. We zullen de informatie dus moeten gaan overpompen van een database die reeds bestaat en waar alle informatie instaat naar onze help desk databank.

We leerden ook werken met een nieuw programma om een database te benaderen. Dit programma heet TOAD. Maar vooralleer we hiervan gebruik konden maken moesten we dat natuurlijk installeren. Ook deze installatie ging niet zo vlot, en we moesten er dus hulp van buitenaf bijhalen. Ook Ronny lukte het niet. Met de hulp van iemand anders, waarvan ik de naam niet weet, is het dan toch gelukt om de installatie te voltooien. Nadat we het programma wel onder de knie hadden was het reeds 17u. We besloten dan maar om naar huis te gaan. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s