Dag 20

Vertrek thuis: 8u28
Aankost Novartis: 8u56

Het is ons gelukt om de inkomende mail te configureren in de productieomgeving. Hiervoor moesten we wel een speciale gebruiker aanmaken die toegang heeft tot zijn mail via POP3. Ik vind het eigenlijk wel jammer dat ze geen gebruik hebben gemaakt van IMAP. Dit is een nieuwere versie om uw e-mails binnen te halen en biedt meer voordelen. Een exacte uitleg ben ik gaan opzoeken op wikipedia:

POP (Post Office Protocol) is het meestgebruikte protocol voor het ophalen van e-mail van een mailserver. Inmiddels is POP in de 3e versie.

POP3 is een internetstandaard voor het overbrengen van e-mail van een server naar een client (e-mailprogramma van de gebruiker) over een TCP/IP-verbinding (gewoonlijk over poort 110). Bijna alle internetproviders bieden een e-mailaccount aan die beschikbaar is via POP3.

BRON: http://nl.wikipedia.org/wiki/POP3

Maar wat is dan juist IMAP?

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een protocol voor het synchroniseren van e-mail. Eigenlijk wordt er direct op de mailserver gewerkt. Inmiddels is IMAP aan versie 4 toe. IMAP houdt in een mappenstructuur de e-mails bij op de server. Deze wordt dan gelinkt aan het “Postvak IN” van de ontvanger. IMAP houdt een mappenstructuur bij van alle gebruikers. Daarom is het veel complexer dan POP3. Een user agent, zoals Outlook Express van Microsoft en Thunderbird, kan daardoor ook alleen bijvoorbeeld een header ophalen, of een gedeelte van een bericht. Dat is handig als je bijvoorbeeld mail via een langzame verbinding binnenhaalt of op een PDA.

BRON: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_Message_Access_Protocol

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s