JSON – Note 2 myself

Vandaag was ik wat bezig met JSON, neen niet de gekende artiest: Jason Mraz, maar wel “JavaScript Object Notation” voor het uitwisselen van data binnen verschillende webapplicaties.

Deze datauitwisseling zal goed van pas komen voor mijn project bij Volvo (Data-uitwisseling binnen 2 helpdesksystemen), alsook voor het vrijwilligers project iBoris waaraan ik meewerk. Voor dit project hadden we graag het aantal beschikbare tickets van een voorstelling vanuit MijnEvent.be willen halen.

Via de website: http://www.json-generator.com/ kan je op een eenvoudige manier JSON data laten genereren.

Nadat deze gegenereerd werd, wou ik graag weten hoe deze data gestructereerd werd, hiervoor vond ik de website: http://jsonviewer.stack.hu/#http://www.json-generator.com/j/MeS

Wanneer je bovenaan op de knop “viewer” klikt, wordt de data op een duidelijkere manier weergegeven. Het wordt plots heel leesbaar. Handig toch? Enerzijds heb je de “[ ]” haakjes die je duidelijk maken dat het om een array gaat, waarna je via een simple forEach over de verschillende items kan itereren. Anderzijds heb je de “{ }” accolades, die weergeven dat het om één item gaat.

Again, this was just a little note 2 mySQLf!

Oele

Plaats een reactie